Fredag

Hellu!

Igår va jag och Arvid en sväng på stan. Hittade presentkortet från DUKA som aldrig blev använt. Skulle ju köpt babel kakfatet. Men då fanns det inte inne och jag frågade efter det igår igen. Men dom visste inte om dom skulle få in det alls. Blev så jävla besviken. Jaja men när jag va på väg därifrån hittade jag den här:


Så det fick bli en sådan här till köket! Roligare än den vi har nu som är pytte och passar inte riktigt över vårat stora köksbord.

Natten som varit va riktigt usel. Gick och la oss tidigt i hopp om att få sig lite sömn. Varit dåligt med den varan på sistone.
Arvid vaknade nästan direkt och fick lite välling, sen vägrade han att somna om, ville bara att vi skulle vara där, synas och hålla hand. Calle tog den biten, ville inte vara egoistisk och somna mitt i allt så att Calle skulle vara ensam om att inte få sömn, men på nån vänster somnade jag ändå haha. Arvid vaknade då och då och ville såklart gå upp halv sju imorse.
Erik med. yeey. Så idag har jag inte direkt varit pigg. Kikade lite i munnen på Arvid, verkar vara 3 tänder på G. Så det kan ju ha sin förklaring till att han jålar så mycket på nätterna. Tänk va obehagligt och ont det måste göra.

Calles kompis Jens har varit på besök nu på kvällskvisten. Han har varit hemma några dagar ifrån London där han bor.
Kul för Calle att han börjat komma hem titt som tätt. Han ska flytta ihop med sin tjej så när dom kommit i ordning va vi välkomna när som helst! Vore super kul! Får väl bli till sommaren när Calle får semester.

Imorgon ska jag jobba förmiddan. Hade väl behövt jobba fler dagar den här månaden, men det har inte funnits tid då Calle jobbat så mycket. Alltid bra att ha lönen rullande varje månad. Som timanställd får man ju lönen månaden efter.

Erik ska sova över hos Farmor imorgon. Dom ska åka till Dalsland och åka skidor med King och hälsa på Farmors bror och fru. Kul för Erik att åka iväg och ha lite roligt utan Mamma och Pappa.

Nu måste jag väl snart nana, men det e så svårt o varva ner kvällen innan om man ska jobba dag.

Hej!

Märkligt väder vi har här! Tidigare idag va det solsken och nästan lite skön vårvärme. Men nu har det börjat blåsa som sjutton och är mörkt o tråkigt.




Pojkarna igår. Nu har dom faktiskt väldigt roligt tillsammans!
Kul att dom kan glädja varandra lite.

Jag önskar mig........!!!

Om ca 1 månad fyller jag 25.
Av Calle och har jag önskat mig en viss Ed Hardy parfym. Verkar som att jag kommer att få den. jippi
Av mina föräldrar har jag önskat mig en GPS, skit kul....nej men det är en grej vi vill ha men som e tråkig att köpa!
Av barnen vill jag ha en fin teckning som förestället mig såklart! Kan bli svårt att få av Arvid men av Erik. Han har ju börjat rita så fina porträtt!

Av släkt önskar jag mig dixie plåtlådor/ askar, valfria.
Haha jag brukar aldrig vara den som säger vad jag önskar mig, tycker sånt är pinsamt och girigt.
Men jag kunde inte låta bli, när jag verkligen vet vad jag önskar mig i år ;)


 

finns på www.favoritsaker.se

Fredag

Idag kom ju barnbidraget. Väldigt passande då både Erik & Arvid behövde nya kläder.
Va iväg en snabb sväng på förmiddan innan Calle susade iväg till jobbet. Erik fick 3 tröjor och ett par army pants från Lindex.
Arvid fick sig 2 pyjamasar, ett par tossor till overallen, vantar och 3 bodysar från EXIT OCH Kappahl.

Idag har jag haft en intensiv dag med pojkarna, iallafall med Erik, han har varit på sitt bästa bushumör! yeeey.
Han somnade duktigt vid sin vanlig läggtid. MEN när Bea dlk upp vid 20:30 va det nya pigga tag. Undrar om han egentligen sovit något. Han ölskar ju när folk kommer hem till oss. Då ska han vara uppe o grejja o prata o toka sig. Så det blev mycket upp o ner från sängen. En av alla gånger ropade han in oss till sitt rum, då skulle han visa vad han hade ritat. Han hade målat MAMMA! Åhhh så fint han målat! Det va verkligen ett ansikte med ögon, näsa och mun, till och med hår!
+ lite armar o ben. Alltså den efterlängtade fyrfotingen!!!

Bea o jag lagade till lite tacos lagom till att Calle skulle komma hem. I tisdags bakade vi bullar, undrar vad det blir härnäst.

Imorgon kommer mina föräldrar hit på lite mat. Ska göra räkpasta och cheesecake. Mmmm

Mysdag

Vi har lekt inne idag, trots att det snöat jätte mycket!!! ångest. Jag ville gå ut men det ville inte Erik, jaja man kan inte alltid vilja det Mamma vill. Men imorgon ska vi allt ut! Jag vill ha en snö lykta!!




            

Ny blogg på G

Kan avslöja att jag har en ny blogg på G!
Håller på med en blogg om bara barnmat

14/2

Igår bowlade jag med Jessica. En liten sista grej innan hon drar i dag.
Det va helt öde i bowlinghallen, perfekt! vi kunde göra bort oss hur mycket vi ville! trodde vi. Andreas kom såklart förbi haha.
Så det gick väl så där. Men kul va det! Jessica ledde, sen ledde jag sen vann Jessica! åååh.

Igår kväll myste vi till det, det va ändå alla hjärtans dag. Vi gjorde chipslåda?! Min Mamma hade tipsat om det för längesen, men nu va det dax att testa. Det va skit lätt o göra. Bara smörja en form, lägga i chips och sen i med köttfärs, sås, chips och sås och sen ost. Verkligen nåt man inte äter varje dag!
http://www.matklubben.se/recept/chipslaada_med_koettfaers_19385.html

Nu ska familjen snart åka till mina föräldrar för lite middag och sen vid tre ska jag, Calle och Erik gå på en barnteater. Arvid ska på promenad med mormor, morfar och Ralli.

Skulle fikat hos Elinda men det blir för tajt med tid.

ha en trevlig dag ni som läser!

Aj aj aj för pulka åkning

idag va hela familjen ute vid Sjövallen. Kommunen hade gjort iordning en pulkabacke av ishallens gamla avdankade "is/snö". Tyckte backen såg rätt schysst ut, iallafall från långt håll. Jävlar i min låda va kass snön va. Man drunknade nästan för varje steg man tog. Och fullt  med isbollar. Erik åkte från toppen och ner, självklart så välte han med puklan rätt i en sån där isboll och började tokblöda på kinden. Efter det ville ha inte åka mer pulka. Så vi grejade lite med snön och gjorde va det nu än va Erik tyckte att det skulle bli hehe.

Idag vi varit mycket arga på varandra, hela familjen, inget speciellt har hänt men alla har varit på dåligt humör och vi har väl tyckt att allt gått emot oss. Med fre 13:e i bakhuvvet kan det inte gå bra helt enkelt.
Men efter att vi kommit hem från pulkaåkningen vart det rätt bra,myst, satt upp lite grejer. Nu e Calle hos en kompis och kollar på en 4h lång film om något nördigt. Vid 00 ska jag hämta J i Thn. Erbjöd mig själv, passar på o träffa henne så mycket som möjligt nu innan hon åker till Skottland på söndag. Imorgon ska vi också bowla. Blir väl sista gången vi ses...höhöhö hur ska jag klara mig?? Jag och Bea ska iallafall komma och hälsa på i april. Blir väl runt två nätter, då hinner man umgås och utforska. Ska vara rätt billigt med shopping hehehe.

Jo just det. Kan inte lägga upp några bilder än. Sladden till datorn ligger i någon av Calles datalådor, inte orkat gå igenom dom än, eller Calle har inte gjort det! Jag är portad ifrån hans grejer hehe. Han e så rädd att jag slänger något, det slutar alltid med att jag förlagt eller slängt något som han verkligen verkligen inte kan leva utan...förlåt!

Helgen som kommer

På lördag förmiddag ska jag bowla med Jessica. Ska bli kul! NYKTERT! hehe
Och på söndag ska vi till Stsund och gå på en barn teater med Erik. Mina förräldrar passar Arvid. Ska bli mysigt att ägna lite extra tid åt Erik. Efter det ska vi på fika hos min älskade Elinda och hennes kille Daniel.
Saknar alltid Elinda! sist vi sågs va på lucia förra året. Men det känns alltid som igår när vi ses.
Tror jag o Elinda har känt varandra i 11 år nu.

Ikväll ska jag som vanligt på music quiz, tar bilen in den här gången så kommer jag hem snabbare!

alltid är det nåt

Jag gillar verkligen min nya bil. MEN den hoppar ibland när jag växlar mellan tvåan o trean.
Jessica tryckte till säkringarna igår. Det blev lite bättre. Hennes bil hade också dummat sig så.
Men jag tror det är något mer som måste åtgärdas. Ska byta stiften också,

Körde Erik till dagis idag, han hade inte sett bilen riktigt så han tyckte det va jätte kul att åka med, han ville helst sitta där fram med mig men säkrast o sitta där bak :)

Nu har jag dammsugit o moppat. Mopphinken har stått hos svärmor, Calle trodde väl att den va hennes så han hade lämnat den där, smart. Så det va en del att "moppa" bort.

Vi va 4 st i sängen i natt. Calle, jag, Erik och Lakrits. Det va vaaarmt! Erik sov verkligen skit bra hos oss, han vägrade till o med gå upp imorse. Men det va ju dagis idag.

Calle ska jobba kvällen, tycker det är bättre än när han gör dan, då går tiden såååå långsamt.

Köpt bil!

Idag har jag köpt en hyundai accent -97.
Den e sååå sööt!


söndag?

Har verkligen ingen koll på dagarna längre. Tänkte säga att det alltid är helg för mig och att det då kvittar vilken dag det är, men som mammaledig med två busar så är det vardag med jobb VARJE dag.
Erik har varit vaken halva natten. Han sa att han inte kunde sova. Så det va ett himla spring på honom i natt.
Är ganska pigg ändå. Nu busar gossarna med varandra, Arvid far runt i gåstolen och Erik hjälper honom komma fram genom alla jobbiga "terränger". Calle jobbar till 16 idag. Sen är han ledig imorgon. Blir väl inget kul gjort då han ska fixa lite med sin studiehöra.


kuben

Calle vill att jag ska blogga om hur han fixar rubiks kub. Han är jätte duktig! moahaha

       

Hello saferide på P3 GULD galan 09

Aldrig lyssnat ordentligt på texten till låten "Anna" med Hello saferide.
Men nu....undrar om den e sann ?



finger lickin good



Thomas Rusiak?

God morgon!

Lille Erik väckte mig genom att säga "Pappa borta". Undrar hur länge han varit vaken....farligt det där när han går upp och inte säger något. Arvid sov som en stock, det har han gjort nästan hela natten. Åt vid två tiden. Vanligtvis vill han ha mat på morgonen vid 6 också men han bara sov. Han fick god natt välling igår. Det funkade verkligen! Han fick smaka redan vid 4, han slocknade direkt, sen vaknade han vid 6 och då fick han ett bad. Sen lite mer god natt välling och han slocknade igen och vaknade då inte förren vid två i natt. Helt otroligt!



This is the shit!

Calle jobbar 6:45-16:00 idag så vi ska aktivera oss med lite bak o dammsugning. Sen när Pappa kommer hem ska vi ut och åka pulka , Erik va tydligen en mästare på det igår när han va på dagis, han har inte åkt mer än 1 gång tidigare.

Music quiz i vanlig ordning

Ja igår va det dax för music quiz igen. Det e så jävla roligt! Vi är ett gott gäng på 8-9 pers som samlas. Inter alla som kan alla onsdagar, som jag då. Men lika kul att vårat lag alltid är med o tävlar på ett eller annat sätt. Igår va det hyffsat lätta frågor. Vi hade enligt "domaren" 17p och vinnaren 18p. MEN så efter en stund va en i vårat lag verkligen tvungen att kolla igenom så att uträkningen stämde. Vi hade ju gjort så jävla bra ifrån oss så det kändes rätt pissigt att det inte va vi som vann. Men vi hade minsann också 18p. Det skulle sluta med utslagsfråga men det andra laget drog direkt efter att dom fått priset. Så vi fick ett likadant moahaha. Så igår splittade vi på prispengarna vi vunnit från omgångarna.

Hade tänkt ta bussen in till "stan", shit jag bor ju utanför "stan" nu!! men Jess och Andreas kom och hämtade mig istället. Skönt det, precis då hade det också börjat toksnöa så det va allt skönt o slippa knalla från bussen till tg, åååh så lat man är! nej men jag hatar verkligen piskande snö och regn i ansiktet! det finns nog inget värre.
Fick skjuts hem med Henrik så jag tror inte det kommer bli någon bussdebut för mig. Får la "öva" någon annan dag. Jag har alltså inte åkt buss på flera år, minns inte alls hur man gör, och nu e det ju helt nytt system också.


hey o hå

Erik är tokig i Lakrits! Katten alltså! Ja just det, har glömt berätta om våran nya familjemedlem!
I förrgår fick vi hem en jääätte fin svart katt. Vi hade pratat länge om att vi skulle skaffa katt när vi flyttat till större där man kunde få plats med katt toa. Vi har spanat en del på blocket, men vi har velat ha en vuxen katt som har en "normal" bakgrund. Men det har inte varit det lättaste. Och detta pga våran förra katt Elvis som inte riktigt va som han skulle. Från ingenstans hittade vi Lakrits. Han va på väg för att avlivas pga av olika familjeomständigheter jag inte riktigt behöver gå in på. men en vänlig själ hindrade detta och gav honom till oss. Han är 3 år gammal och hur go som helst! Sjukt kelig, vill mest gosa hela tiden, går redan på sin nya låda och sover med oss i sängen. Han verkade känna sig som hemma direkt när han satte foten utanför buren.
Han e bara lite dum med att han gärna vill gå på bordet och diskbänken, sånt totalförbjuder jag! Vet inte om det går att vänja av katter med sånt, men jag ska göra mitt bästa! Vi är väldigt glada över vårat tillskott!


Förra ägarens bild.

Imorse satte Calle upp hissgardiner i sovrummet.

Besiktning

Besiktningen gick tydligen bra. Jag var inte med, Calle skötte det. Städningen va prima. MEN golvet där Calle hade sitt skrivbord hade blivit jätte repigt, så repigt att vi nu måste betala 2500kr för slipning. Fastighetsvärden va schysst, egentligen skulle det kostat runt 4-6000kr. Jaja det är bara att punga ut. Sist jag flyttade från en hyreslägenhet fick vi( (jag och min dåvarande pojkvän)  bekosta en ny dörr till köket. Det hade blivit ett stort hål i den, avslöjar inte hur. Men alltid ska det vara nåt.

Nu blev man plötsligt väldigt snål, blir väl ingen trip till ikea idag.



true colors


lunch

Idag kom mina föräldrar  och svärmor förbi på lunch. Det va jätte trevligt! Åt fläskfile/broccoli gratängen med rösti. Så fruktansvärt gott! Det gör vi ju rätt ofta haha. Kul att svärmor också fått smaka på den gudomliga rätten.
Här är receptet om någon är intresserad.

http://www.recepten.se/recept/gratinerad_flaeskfile.html





Calle är den gamla lägenheten och hämtar dammsugaren. Åhh vad jag saknar den!!


Har en kass Ergorapido.  
snygg men suger inte upp mer än en smula.

Troligen åker vi till ikea imorgon och köper en till förbaskad garderob. Nu är det bara Calles kläder kvar + nån lampa som ska upp...ääääntligen!

RSS 2.0