Tack!!

Natten som varit har varit tusen gånger bättre än på länge. Jag läckte till och med om brösten! Det innebär ju att Arvid har sovit länge utan mat! Va lite problematiskt när vi skulle sova, Arvid vaknade för lite mat men efter det kunde han inte somna om utan bara gnydde. Så vi sög bort en del snor, han fick nässpray och en "supp". Då blev det bättre, efter några om och men, men sen somnade han. sttaaaackarn! Han är så heees och rosslig!!! Kan han inte bara hosta upp allt slem på en gång??!!!

Delegationsmöte och barnmottagningen

Idag va jag på delegationsmöte i 2,5h. Vi va 3st. Det tog sin lilla tid då hon som håller i det, malde på ganska friskt om svaren vid rättningen av provet. Det va rätt trevligt ändå haha.

Arvid hade 39,3 i feber tidigare idag så vi bestämde oss för att kontakta vc. Han har ju haft feber i några dagar nu.
Efter över en timmas väntan ringde dom tillbaka men då har dom tydligen inte hand om så små barn så vi fick kontakta barnmottagningen på NÄL. Vi fick en tid inom en timma så svärmor kom snabbt som sjutton för att passa Erik. På 40 min va besöket över på näl. Hon i telefonen hade varnat oss om att vi kanske skulle bli skickade till akuten, och då skulle vi få vänta x antal timmar. Men det gick fruktansvärt smidigt. Läkaren kollade i halsen, öronen, buk och gjorde ett blodprov, fick svar på 4 min, helt fantastiskt! Arvid skrek inte ens vid sticket, han va sååå duktig! Läkaren såg ingenting onormalt alls på Arvid. Fanns inget dom eller vi kunde göra. Får helt enkelt vänta ut förkylningen.

sjuka barn

Nu är väl Erik på bättringsvägar. Han verkar iallafall må mycket bättre för varje dag som går, Han är förkyld och har haft feber i några dagar. Nu e det Arvid som är jätte förkyld och febrig. Jobbigt att se sina barn kämpa och må så dåligt. Tur att man själv mår bra så man kan ta hand om sina sjuklingar.

Åkte till Överby idag, köpte suppar åt Arvid, kollade lite snabbt i butikerna. Fy va dålig rea det är överallt. Fick ett presentkort på torp i julklapp, men det sparar jag nog faktiskt till efter rean så man kan gå där i lugn och ro. Har bestämt mig för att köpa ett par dyra jeans. Det va längesen jag kostade på mig ett par jeans. Men tänkte gå ner lite till i vikt också. När jul chokladen är uppäten heheh.

Har dragit mig länge från att åka till ljuspunkten och köpa glaskuporna till lampan vi har i vardagsrummet. När vi köpte den förra året så skruvade Calle på kuporna alldeles för hårt så det blev sprickor i 3 av 5 kupor. Men idag åkte jag dit, hade fått för mig att man inte kunde köpa sånt löst. Men som tur va så hade försäljaren som splde lampan till oss sparat på sig ett gäng kupor från olika lampor så han hade ett litet lager. Och jag behövde inte betala någonting ;) gulligt! Men dom åker inte på förren lampan är på plats i nya lägenheten, och då kommer jag sätta på dom! haha

Calle sa häromdan "jamen det är ju 2 månader kvar tills vi flyttar...." haha det är ju 1 månad kvar! Tiden går sååå fort! Så nu börjar jag känna panik över packningen. Ska ta 2-3 lådar varje dag nu. Har börjat packa ner julprydnaderna iallafall. Alltid nåt! Jag e så trött på allt pynt! Stjärnorna i fönstrena och granen får vara kvar ett tag till. I morgon ska jag på deligationsmöte och sen ska jag kolla om jag kan ge Fantasia Arvids urvuxna kläder. Ingen ide att packa med sånt. Det kommer bara bli liggande ändå, vi behöver all plats vi kan komma över.

Nä nu ska jag kolla lite på tv och dricka lite kvällskaffe!
Ha det gott!

hoho!

Har haft en underbar, fartfylld jul! Har hänt så mycket skoj men orkar verkligen inte skriva om allt.
Så jag önskar er som läser en god jul och ett gott nytt år iallafall!

kram Linda

Just det!

Mina föräldrar va på besök i lördags. Dom hade med en underbar julklapp. Eller ja det kanske inte va en julklapp men iallafall något av det finaste jag fått!
En jääätte stor canvas bild på pojkarna, den jag har som banner här på bloggen.

70*100cm



Den gamla ikea canvasen på tulpanerna åkte genast ner och pryder istället väggen ovanför sängen.

Jul jul jul

Nu känner jag verkligen hur julen närmar sig! julskinkan igår, julmatshandling åt dom gamla och julgranen och uppesittarkväll imorrn!

Idag har jag jobbat från 7:30- till efter 15. Skulle jobbat till halv tolv idag men det va tok mycket att göra så dom ville ha kvar mig så länge som möjligt. Åkte till och med hem och ammade på rasten haha. Snart e det slut på ammeriet, då behöver jag inte tänka på sånt, bara fokusera på jobbet, det blir bra det!
Jag älskar verkligen att jobba! Speciellt på det stället jag jobbat på idag. Arbetskamraterna är super goa, lika så mina vårdtagare! Idag va det extra stressigt, det va rätt underbemannat, folk skulle ha städat och få sin julmat inhandlad. Vi hann handla mat till 3 pers, resten ska tas imorgon. Igentligen borde man ta det rakt av under några timmar så man slipper göra det i omgångar. Men det är riktigt svårt, så mycket som ska göras därimellan hos alla. Usch blir så ledsen när jag tänker på dom som kommer att vara ensamna under jul. Det är ju en del.... Hade jag haft någon äldre i min närhet som varit ensam på jul så hade den inte vart det kan jag säga. Det är lite svårt att ta med sig alla gamla hem men det är riktigt nära att man gör det ändå. Jag hoppas Erik och Arvid tar hand om mig och Calle när vi blir gamla iallafall!

Imorgon ska vi klä granen! jag har verkligen tjatat om att få göra det idag, men Calle är väldigt petig med den traditionen att man gör det dan innan julafton, det är jag med egentligen men när julgranen väl är på plats och klädd då stiger ju julkänslan något enormt! awwww! jag får väl vänta till imorrn, det är ju inte långt kvar! haha. Ska se om vi orkar inhandla en bingolott också. Tycker inte om nya Bingolotto med Lotta Engberg men det är själva grejen med Bingolottos uppesittarkväll jag vill åt. Hade det som tradition när jag bodde "hemma". Det är lite som att fördröja tiden lite extra precis innan julafton.




Sunday

Arvid och Erik har blivit tokiga. Nu vaknar dom 5-6 varje morgon! Vägrar att gå upp så tidigt så pojkarna har fått ligga imellan oss. Allt mysigt ändå, men gå upp så tidigt nej tack, finns ju inget att göra och inte ett enda barnprogram i sikte.

Idag har jag köpt sista julklappen till min Pappa. Blev ett hockeyspel, sånt där man hade på bordet förr. Det verkar vara rätt inne i år igen. Jag köpte tydligen det sista! :) Kanske är årets julklapp hehe. Folk lägger ju inte så mycket pengar på julklappar i år. Då är ju ett hockeyspel det ultimata, kostar ju nästan ingenting och man ha hur roligt som helst med det.
Ska bli kul o spela på julafton. Har inte gjort det sen jag gick på fritids haha.

Mamma tjatade om att jag skulle ta upp julskinka igår så att den hann tina i tid. Den vart ju nästan helt tinad redan igår kväll!
Så idag har vi tillagat skinkan. Började vid fyra och va färdiga runt halv nio. Tar ju några timmar i ugnen. Klart man kan köpa en färdig, men att göra allt abete själv är ju änna charmen med det hela! Goood va den! lite salt griljering men annars helt okej! Men nu ska vi inte äta något mer på den förren på julafton.

Erik vaknade precis med en sjukt skällande hosta, fattade inte först att det va han. Aldrig hört något så hemskt. Han satt i sängen och huttrade. Stackars liten. Men nu ligger han i soffan bredvid mig och kollar på byggare bob. O jag som ska jobba i morgon, nu vill jag ju igentligen vara hemma men Calle tar ju hand om Erik lika bra.

Jo igår kväll myste jag och Calle med några ostar, kex och tapenade och kollade på Harry Potter. Så mysigt! Jag som älskar Harry Potter!

SOVMORGON

Jippi!!! Nu e jag pigg!! Har sovit till 10:30. Inte konstant men det gjorde susen! Känner mig som en helt ny människa!
Erik står och dansar framför tvn. Han älskar att dansa, men nu har han börjat med en ny move. Han drar ner byxan så man ser rumpan, och skakar på den. Vet inte vad det ska betyda men det är la något dom gör på dagis haha.


Idag ska vi åka och köpa dom sista julklapparna. Ska lämna Erik hos hans Farmor. Erik kan inte hantera Överby + ayy vi ska köpa några julklappar till honom och då är det ju käckt om han inte är med.

A must see; The Curious Case of Benjamin Button

Längtar tills den här filmen visas. I USA kommer den på vita duken den 25:e dec
Verkar inte finnas ett datum för någon sverige premiär. Inte ledsen för det, det går ju att fixa! =)

http://www.benjaminbutton.com/


"Tells the story of Benjamin Button, a man who starts aging backwards with bizarre consequences."
                   
 
                     


Musikhjälpen

Kan ju inte låta bli att titta på tvåan när dom visar sändningen från p3 s musikhjälp.
Kitty är väl den enda halvvettiga person av dom programledare som är inlåsta i "glashuset".
Fast alla 3 verkar vara duktiga på att snacka en massa skit. Annars hade det aldrig gått att stå och sända dygnet runt.
Det här va så himla gulligt, fick en tår i ögat när jag såg det:

gahhh

Arvid vaknade fem imorse!! Han fick mat två gånger på en timma. Tänkte att det skulle få honom att somna om men nej då. La honom bredvid mig och tände lite, så han låg där och tittade "snällt". Sen vaknade Erik och då va det dax att gå upp. Strax efter det kom Calle hem från jobbet. Har fått sova en timma nu efter att Erik lämnades på dagis. Men jag e fortfarande såååå trött!!! Druckit kaffe nu i ett stort glas, hoppas det hjälper. Ska försöka ta en promenad senare, blir alltid piggare av att vara ute och röra på sig, bara det blir lite bättre väder. Hatar att vara ute o gå när det regnar.

GRATTIS

Säger grattis till mina kära lagkamrater som tog hem vinsten i kvällens music quiz!
Temat va franskt, tror inte att jag kunnat tillföra något ändå. haha.

Fy fabian va trött jag har blivit på sistone. När jag slutar amma Arvid ska jag börja med rosenrot igen. Sist jag åt det va jag pigg JÄMT, glad och alert! Kan behövas, iallafall nu under vinter halvåret.

16-17

Igår gjorde vi typ INGENTING! Bäddade eller dammsög inte ens, det är INTE likt mig! haha Jag va dö trött! Natten till igår la vi oss vid 02. Arvid va ju så snorig, fick vara uppe en stund med honom.  Hade ångest när jag såg berget av disk igår kväll innan vi la oss. Men efter att Calle lämnat Erik på dagis imorse tog han itu med det och jag bäddade och plockade iordning och dammsög, så nu ser det verkligen skapligt ut! Skulle vilja moppa, men det får jag ta senare...
Ska på fika hos Maggis idag, trevligt! Min farmor ringde tidigare imorse och ville komma på fika, får se om det hinns med senare. Idag är det music quiz, sista gången för i år, men jag kan inte gå då Calle ska jobba natt :( Håller tummarna för mina lagkamrater iallafall!

min lilla docka

Min lilla docka Arvid och jag sitter i soffan. Arvid e tok snorig, vaknar hela tiden. Tyckte det va lika bra och låta honom vara uppe en stund. Ska snart suga rent i hans lilla snok och ge honom lite koksalt. Lider så av att höra honom så rosslig.
Va på apoteket i dag för att köpa slemlösande, men det finns visst inte till så små :/



   

www.fargadelinser.com

Surfade runt lite och såg att www.fargadelinser.se har en rolig kampanj! Du som bloggare får ett par färgade linser gratis om man skriver om det här i sin blogg. Jag har aldrig testat linser så det ska bli jätte roligt att få hem ett par!


Lucia

Började morgon med att hela familjen låg i sängen och kollade på lucia firandet på tvn, det va så mysigt! Hade planerat att vi skulle upp och äta frukost o titta på det samtidigt, men det var vi får trötta för. Det visades ändå redan kl.7.
Hade gjort risgrynsgröt i fredags kväll, dagen till ära. Det är nog bara vid jul jag orkar göra risgrynsgröt, annars blir det mest havregryn och mannagrynsgröt. Calles mamma kom förbi på lucia fika, åt lite lussekatter, och drack glögg och kaffe. Det va allt trevligt! Vid 17 tiden hörde Malin av sig, ville att jag skulle hänga med på Sandbergs vinylkväll i Stsund. Va allt bra trött men efter att Calle näst intill tvingat mig att åka var jag där redan innan sju. Så det gick fort! Blev en super trevlig kväll. Äntligen fick jag träffa Malins nya kille och hennes lillebror. Super trevliga killar! Hörde av mig till Elinda, tänkte slå två flugor i en smäll. Hon skulle ut som tur va, så vi mötes upp på Hamnkrogen ( Stsunds skithål) Saknar Elinda som tusan!!! en av mina bästa vänner, Malin med för den delen. Men Elinda och jag hörs inte av som M och jag gör. Det e svårt i mellanåt, men när vi ses är det alltid som tiden stått stilla. Vi drog hem vid 01, hann inte prata så mycket med E så vi bestämdes att vi skulle ta en fika SNART! har ju hur mycket som helst o prata om! Det e rätt kul o gå ut i stsund, det är ALLTID någon man känner eller känner igen som är ute. Och ingen förändras haha!
Sov över hos mina föräldrar. dom blev nog rätt snopna när dom såg min lilla lapp i trappen om att jag sov i gästrummet.
Mår hur bra som helst idag, vi klunkade vatten som vi aldrig druckit förr. Jag ska köra med det, varannan vatten.

idol

Ojojoj Kevin vann precis idol! Kan inte påstå att jag följt idol alls, men vi har allt haft på det i bakgrunden på fredagar när man suttit vid burken eller gjort något annat. Men jag tyckte nog allt Alice va bättre, men det spelar ingen roll, tvåan lyckas ju alltid bättre än vinnaren!


ha koll på min blogg

Följ min blogg med bloglovin

finger lickin' good

Har aldrig varit något fan av Duffy. Men hörde den här låten häromdan på radion. Sooo goood.


Music quiz och besök!

Igår va jag på music quiz i vanlig ordning (nej då) Vi va såååå nära att vinna, det stod mellan oss och två andra lag. Det blev en utslagsfråga, hur många gånger har tg haft music quiz. Mattias fick svara för vårat lag, han trodde det va 12ggr men det 10 ggr. Attans! så det va nära.  Jag drack inte alls mycket med mådde väääldigt lulligt kan jag säga. Mådde till och med lite dåligt idag på förmiddagen haha. Va ju hundra år sen jag drack ordentligt så det kan ju ha sin lilla förklaring. Men nu blir det inget på länge. Sista music quizen för i år är nästa onsdag, men tror inte jag kommer hänga på då. Väldigt trevliga nyfunna vänner jag skaffat mig. Inte ofta man klickar så direkt!

Magdalena har precis varit på besök, det va jätte trevligt o sitta o tjöta lite! Får träffas oftare =)

Nu ska jag göra lasagne. Erik hade matvägrat på dagis så han e nog rätt hungrig nu, plutten!

Årets Mama!



Hörde precis på radion att Linda Isaksson blivit vald till årets Mama 2008!
Blev så rörd, det va en intervju med henne. Tycker det va helrätt!
Skickar med en länk till Morgonpasset från idag om någon vill höra http://www.sr.se/webbradio/?Type=broadcast&Id=1495064&isBlock=1

Tisdag

Ja idag va familjen på bvc. Erik fick vägas och mätas först. Han är en bastant kille, inte för tjock och inte för smal, och va rätt lång för sin ålder. Inte konstigt att tröjor som ska passa hans ålder oftast är för korta! Två snälla själar på Eriks kalas trodde benhårt på att Eriks strl va 104. Bara för att barns kläder oftast har åldern i strl. Men Erik passar mer i en 110. Inte lätt för andra att veta :) Arvid däremot är en smal (tydligen) kille. Han väger lite under kurvan. Hade inte gått upp mer än 200g på en månad. Han äter ju duktigt så det e nog bara att han har en "smal"kroppstyp.

Nu blir det mycket barn talk, men det är väl det som roterar mest i mitt liv just nu! Jag lovar att jag kommer skriva om annat också! =)

Vill ha!

Vill tapetsera om i nya lägenheten! Det har vi tänkt o göra. Men med någon billig neutral tapet.
Men drömmen vore ju att ha den här i typ hallen eller i sovrummet. Men tapeten kostar 578kr per rulle.
Lite väl dyrt när det bara är en hyreslägenhet.


Borås tapeter Linne 3309

Helt okej

Har sovit som en stock i natt, barnen sov som små stockar dom med. Calle har jobbat i natt så han sover nu. Han fick väl inte direkt mycket sömn igår innan jobbet så han snarkar rätt tungt nu hehe. Erik skulle till dagis idag igentligen men det e sååå mysigt att ha honom hemma! Så imorgon går han dit som vanligt igen. Ska till bvc på den vanliga månads kollen. Hoppas Arvid har gått upp något! Nu har han ju börjat äta gröt på kvällarna, det är ju ändå mer matigt än min mat så det vore väl konstigt om hans vikt inte har blivit påverkad? Erik ska med på 3 års kontroll, igentligen görs inte det längre, bara i enstaka fall om man misstänker något onormalt. Det va vi själva som bad om det, vill veta hur han växer också.

Trodde det skulle bli regn idag med, men nu ser man faktiskt hur det börjar ljusna, kanske lite sol? kanske lite promenad idag?

måndagsbarn

Det slog mig att både Erik och Arvid är födda på en måndag. Hoppas bara det inte stämmer det som sägs om måndagsbarn....



bröderna T

Pojkarna imorse när jag donade i köket








små små steg


naww

                                          

Nawww så mysigt! Längtar tills vi ska klä granen! I år är inte Svärfar hemma så Calle får hugga ner våran gran själv. (egen mark ifall någon undrade) Det blir bra det, då blir det förhoppningsvis en stor gran i år :) (Bild från ahlens.se)

Julbord på Jordhammar

Idag var det julbord på schemat!
Min Mamma har bestämt att det ska bli våran nya tradition. Började med det förra året. I år hade vi med oss Calles föräldrar. Det var trevligt. Va hur mycket folk som helst där i dag (Jordhammar) Kanske för att det är andra advent och söndag då många har så kallad söndagsmiddag.
Lite tråkigt att man fick köa till all mat. När vi va där förra året va det nästan folktomt. Erik klarade väl inte riktigt av att vänta så han började med att äta ett gäng pepparkakor (undrar hur magen är i morgon?) Är ju inte lätt när man är liten och hungrig. Men han fick i sig några köttbullar, prinskorvar och så klart lite godis. Sen ville inte han sitta still mer. Arvid sov så klart ingenting, då han som vanligt sov i bilen, och till Stenungsund är det 40-45 min så han hade fått sig en redig lur innan. Det gick bra ändå med barnen, vi hjälptes åt. Man kan säga att vi åt i skift hehe.

Skulle gjort ett pepparkakshus när vi kom hem, men vi va helt slut! Får bli imorgon istället. Lika bra det då vi inte heller gjort i ordning en mall för huset. Vi har ju inte heller köpt non stop. Det måste man ha!

Träffat Jessica nu på kvällskvisten. Hon hade väl fått till det lite med en viss herre. Så jävla roligt! Hoppas det blir något för han är verkligen en toppen kille! Bra på alla sätt!

Ätit lite tunnbröd som min mor hade gjort igår hos min faster. Det va riktigt gott, fick två påsar så nu har vi lite gott i frysen.

Nämen hej

Första inlägget i den mycket roligare bloggen! yeeeey

RSS 2.0